EN BERÄTTELSE AV MIG.

MIDNIGHT PRINCE OCH LOUISE.
Skrevs 24/10-09. KOPIERA EJ!

Det gröna gräset var vått av morgonens dagg. Det hade regnat under natten, vilket gav svar på varför gräset var blött. Midnight Prince betade av det gröna. Hästens hårrem lyste av solens sken. Det var sommar, den tid det var som soligast på morgonen. Louise Oldfield stod vid hagens vita staket och betraktade den kolsvarta hästen. Stjärnan i dess panna glänste. Midnight Prince höjde huvudet och spetsade öronen. I sin lugna takt skrittade han fram till Louise. Louise sträckte fram handen mot hans svarta, mjöliga mule. Han hade pigga svarta ögon som var fulla av glädje och stolthet. Han var en ädel prins, som sin pappa en gång varit. Lika svart som en korp, därför kallades han ibland för Korpen. Louise hade äntligen blivit skötare på Midnight Prince, men hon delade honom med den kaxigaste flickan i världen, Mary Hawk. Louise kunde inte se något snällt med Mary, alltid försökte hon ställa till med något så att Louise inte skulle vilja vara i stallet längre. Men att vara med hästar, det var Louises liv. Hon älskade de flesta hästarna, särskilt Midnight Prince.
- Mary ska aldrig ta dig ifrån mig, mumlade hon och strök handen över hästens mjuka mule.
Midnight Prince tittade på henne. Han vände sig om och travade till andra sidan hagen, stannade och klippte med öronen.
- Hej, Louise! sade Daniella Crane och hoppade ut ur passagerarsätet på den silvriga Volvon nere vid vägen som ledde upp mot stallet.
Daniella och Louise hade blivit vänner när de båda flickorna för första gången skaffat stalljobb i stall Paradisgården. Hon gick upp mot hagen där Louise fortfarande stod.
Midnight Prince skrittade tillbaka mot flickorna och hälsade på Daniella som glatt gav honom ett äpple.
- Vad har du gjort i helgen? frågade hon och tittade på Louise.
Louise skrattade.
- Gjort i helgen? Jag har inte gjort någonting, det är ju lördag idag vet du väl, sade hon och tittade på Daniella som också skrattade när hon förstod vad hon frågat.
Det blev tyst. Midnight Prince fortsatte äta av gräset när han förstod att ingenting mer skulle hända.
Daniella och Louise gick in i stallet till sadelkammaren.
- Jag hämtar in Midnight Prince och du tar Little Angel, sade Louise och gick ut ur stallet.
Hon kom in igen med den svarta hästen bredvid sig. Han ställdes in i en spilta. Louise hämtade en borste och borstade honom. Han var lugn som vanligt, gjorde inget bus som Little Angel gjorde. Louise hörde hur den bruna lilla hästen rörde sig inne i spiltan bredvid den hon stod i.
- Skärp dig! hördes Daniellas röst.
Louise fnissade lågt.
- Hur går det med Angel? undrade hon.
- Inte bra alls, hon är en idiot! Jag borstar gärna Korpen istället, skämtade Daniella till svar.
Det blev tyst en stund. Tystnaden avbröts av en flickas rop.
- Priiiinsen!
Det var Mary Hawk. Louise kände hur irritationen steg. Nu kom idioten, såhär tidigt. Hon skyndade sig att ta ut Midnight Prince ur spiltan och gick med honom ut till hagen. Där mötte hon henne. Marys bruna hår var slarvigt uppsatt i två flätor som låg över axlarna. Louise blängde på henne men Mary bara fnös.
- Ge mig Prinsen så ska jag göra iordning honom, sade hon och slängde med flätorna.
- Jag har redan borstat honom, sade Louise lugnt. Och han kallas för Korpen.
Mary blev arg.
- Jag får väl kalla honom vad jag vill. Ge hit honom! fräste hon ilsket. Du ska inte tro att du får betalt för att vara skötare på honom. Du äger inte Prinsen!
- Jag äger honom inte, men som skötare måste jag väl få göra saker med honom utan att du blir arg och irriterad? Kom hit tidigare nästa gång om du så gärna vill ta hand om honom, sade Louise och gick med den svarta hästen mot hagen.
Mary svarade inte. Hon bet ihop och stampade iväg in i stallet. Stalldörren slängdes igen med en hård duns som nästan ekade på det lilla området. Louise lugnade Midnight Prince innan hon släppte ut honom i hagen. Mary var verkligen fräck!
Den svarta hästen skrittade längst hagens vita staket. Louise stod länge och tittade på. Det var svårt att släppa blicken från hästen, så vacker och stolt. En perfekt häst för en liten flicka som Louise. Hade han varit till salu skulle hon gärna köpt honom. Men det var nog bara en dröm, dessutom skulle nog Mary kidnappa honom, tänkte Louise och suckade irriterat. Det var roligt att vara skötare på Midnight Prince, men bara för att hon delade honom med en idiot skulle hon inte ge upp. Hon skulle få Mary att ge upp! Men hur hon skulle göra, visste hon inte.
- Korpen! ropade hon och sträckte fram handen över hagens staket.
Midnight Prince höjde huvudet från markens gräs och skrittade mjukt fram till Louise. Han tittade på henne med sina svarta ögon. Hon tycktes höra Marys arga skrik från stallet. Stalldörren öppnades plötsligt, ut kom Daniella. Hon gick fram till sin kompis.
- Vad är det med Mary egentligen! Hon har helt tappat greppet om hästarna. Hon vill bara borsta Korpen, det är bäst att du gör något snabbt, Louise! mumlade hon och stirrade på den svarta hästen som oroligt klippte med öronen.
- Jag vet, sade Louise tyst. Men vad kan jag göra? Snart kommer hon be om att han säljs och köpa honom.
Louise och Daniella gick irriterat in i stallet. De gick fram till Mary som sprang runt i stallgången.
- Vi måste prata, sade Daniella och Louise och drog med sig Mary in i sadelkammaren.
Mary gick motvilligt efter de. Hon satte sig ner på en pall i sadelkammaren, framför sina fiender.
- Mary, började Louise och suckade. Alla i stallet vet att du gillar Midnight Prince mer än allt annat, precis som jag också gör. Men du överdriver. Det finns fler hästar i stallet som behöver skötas om. Du kan inte följa efter honom hela tiden. Vi är båda skötare på honom, vilket gör att jag också får borsta honom och rida honom. En sak ska du veta, du äger ingen häst! Sluta bli så irriterad för att du inte får ta hand om honom när du vill. Titta på en annan häst någon gång! Följ inte efter Korpen hela tiden.
Mary ställde sig upp.
- Du kan inte tvinga mig till någonting Louise Oldfield! Jag ska se till att bara jag får sköta om honom. Vänta bara!
Hon stampade ut ur stallet och gick ut till hagen där Midnight Prince stod. Louise suckade och tittade på sin kompis.
- Hon ljuger inte, viskade Louise.

Efter en timme eller två kom stallägaren, Katie Indes. Hon sade att ridhästarna skulle göras iordning. Mary skyndade sig att ta in Midnight Prince, Daniella gjorde iordning Little Angel och Louise fick lov att sadla två hästar, Starlight och Wildfire, eftersom det fanns fyra ridhästar för flickorna som skulle rida senare på dagen. Starlight och Wildfire såg nästan likadana ut. Båda hästarna var skäck, vit och svart. Det enda som gjorde att man visste vem som var vem, var att en av de hade ett märke i pannan. Men det var alltid gömt under luggen, så varje gång var man tvungen att lyfta upp några hårstrån.
Louise funderade på att säga till Katie vad Mary sagt. Hon ville, men vågade samtidigt inte. Mary skulle säkert bara försvara sig som vanligt.
När ridlektionen började gick Mary, Louise och Daniella ut med de fyra hästarna. Flickorna som skulle rida tackade och hoppade upp på hästarnas ryggar. Katie gick iväg med flickorna till hagen där de skulle rida och Mary, Louise och Daniella gick tillbaka till stallet. Louise och Mary pratade inte med varandra på en lång stund. Daniella uppmuntrade sin kompis att inte bry sig om vad Mary sagt. men Louise bara skakade på huvudet. hon visste att Mary aldrig ljög. Och hon gav aldrig upp när hon väl började med något. Det var ingen idé att försöka bli vänner bara för att hon sagt att hon skulle göra så att bara hon fick sköta honom, allt skulle bara bli mycket värre. Louise undvek att titta på Mary. Istället gick hon iväg, så lång bort hon kunde från sin fiende och pratade istället med Daniella. Daniella verkade förstå hur hon kände. Hon hade själv haft en kompis som var irriterande, och nu pratade de aldrig med varandra. När det gällde hästar kunde vad som helst hända, sade hon hela tiden.
Efter ridlektionen passade Louise på att prata med Katie. Hon sade hur situationen var, vad hon behövde hjälp med och vad hon tyckte om Mary.
- Det är bra att du kom till mig, Louise. Jag förstår vad du menar. Jag har själv tyckt att hon är lite för bestämd med Korpen. Men jag kan inte bestämma hur ni ska lösa era problem. Det får ni göra själva. Ni måste ta ansvar, prata med varandra om du tycker att det blir jobbigt. Om hon har en bra anledning till varför du inte ska få sköta hästen längre, så kommer jag tyvärr lyssna på henne. Men isåfall borde du hålla med om hon ljuger, för jag litar på henne lika mycket som jag litar på dig. Hästar är lätta att älska och att ljuga om.
Louise nickade och log svagt. Hon gick in i den del av stallet där hästarna stod i sina spiltor. Midnight Prince tittade trött på henne. Han hade nyligen ridits, men det var nog bara bra om han fick ridas igen, det hade Katie sagt. Louise gick ut med honom ur stallet och hoppade upp på ryggen. Daniella hjälpte henne att komma upp, bara för att han var så hög.
- Var försiktig när du ska rida barbacka, sade hon. Jag kanske också ska hämta en häst så kan vi rida tillsammans?
Louise nickade. Hon klappade Midnight Prince och väntade på att sin kompis skulle komma tillbaka.
När Daniella kom ut igen satt hon på Starlight. De skrittade mot skogen bakom stallet. Skogen var den säkraste vägen att rida när man var två, på vägen kunde vad som helst hända.
Starlight och Midnight Prince skrittade i sin lugna takt genom skogen. Daniella och Louise pratade som vanligt. De red in i den delen av skogen där träden var som mörkast, på stigen låg rötter och avbrutna kvistar från träden. Daniella och Louise blev osäkra på om de skulle fortsätta eller bege sig tillbaka till stallet. Men de beslöt sig för att fortsätta.
- Vet du hur man hittar tillbaka härifrån, Daniella? frågade Louise oroligt och stannade hästen.
Daniella skakade på huvudet.
De fortsatte ändå längre in i skogen. Marken blev mjukare, lerigare och svårare att gå i för hästarna. Hovarna sjönk ner i sörjan. Plötsligt vek sig benen under Midnight Prince och Louise landade med en hård duns på marken. Midnight Prince gnäggade upprört och reste sig upp. Louise låg stilla på marken. Hennes ljusa hår blev brunt av leran som smälte in.
Daniella hoppade av Starlight och gick fram till Louise som långsamt och försiktigt reste sig upp.
- Louise, hur gick det? frågade Daniella häpet.
Louise skrattade och log.
- Det gick bra, sade hon.
- Vågar du rida igen då?
Daniella hoppade upp på Starlight igen och såg när Louise gick fram till Midnight Prince. Hon tvekade och sade tillslut:
- Jag vågar inte.
Hon tittade på den svarta hästen och började gå. Han följde långsamt efter henne och Daniella.
När de var tillbaka i stallet gick Daniella raka vägen till Katie medan Louise sadlade av Starlight och Midnight Prince.


Kommentera gärna!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0